Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Recenze mé nové outdoorové svítilny na ryby

Musím říct, že jsem byl docela skeptický k těm různým ručním LED svítilnám, které měly poskytovat světelný tok přes 1000 lm a to při tak malém balení. Jednou jsem ale na rybách s podobnou (byť slabší) svítilnou potkal kamaráda a rozhodl jsem se do silnější verze investovat, protože mě opravdu zaujala.

Objednání a rozbalení

Zaujala mě ruční svítilna se svítivostí 1500 lm, což už je tak maximum, které se dá sehnat jako menší provedení do ruky a dá se u nás běžně koupit. Cena byla někde přes tisícovku, ale rozhodl jsem se, že investuji už jen proto, že mě opravdu zajímají výkony svítilny a chtěl bych si ji vyzkoušet. Objednal jsem si ji z eshopu svetla-elektro, na druhý den vyzvednul a po nabití jsem začal s testováním u mě v zatemněném bytě.

Popis konstrukce svítilny

Cena svítilny sice nebyla nejnižší, ale moc se mi líbí, že je už při prvním pohledu na balení patrná určitá kvalita a bytelnost. Navíc je dodávaná ve stylovém a praktickém kufříku, ve které ji běžně převážím. Jediná výtka by byla k jeho velikosti- dle mého názoru je totiž zbytečně velký, aby pojal i vešker příslušenství, které člověk u vody ale vůbec nepotřebuje. Provedení svítilny je kovové a čočka má být ze speciálního velmi odolného materiálu, což se u vody rozhodně hodí. Moc jsem odolnost radši zkoušet nechtěl, ale můžu říct, že mi svítilna už spadla asi z jednoho metru na kámen a nestalo se jí vůbec nic.

Jak tedy baterka nakonec svítí?

Musím uznat, že světelný výkon je opravdu extrémní a něco takového jsem nečekal ani náhodou. Je to umocněno ještě zoomem, takže svítilna může svítit po zazoomování opravdu velmi jasně i na dlouhou vzdálenost řekněme nějakých 50-100 m. Díky úsporné LED diodě baterie vydrží na nejvyšší svítivost asi hodinu, což si myslím, že je pěkný výkon. Při nastavení slabšího svitu se pak doba svícení výrazně prodlužuje.